ALLES OVER WANDELEN
× Wandeltraining.nl Homepage Tools Wandeltraining Wandelschema's Wandelblessures Hartslagmeter Wandeltochten Sportvoeding Ideale gewicht Wandelen Tips Boeken Site


Wandelen met de hond boeken

Wandelen met je hond deel 3
door Nicky Gootjes

21x wandelen en 86x waterpret

Paperback | 111 pagina's | 2008
ISBN: 9789018026455

Bestel bij

Recensie:
Een wandelgids met 21 routes waar de hond los mag lopen. De uitgave blinkt uit in nauwkeurigheid en kan niet alleen als voorbereiding dienen voor de wandeling, maar kan tevens ook prima dienst doen als een Tomtom tijdens de wandeling. Het zakformaat komt daarom goed tot zijn recht. De wandelingen staan per provincie ingedeeld, geillustreerd met een provinciekaartje en een plattegrond met soms een willekeurige foto. In steunkleur staan het soort terrein, de lengt van de route, al dan niet een bewegwijzering, wanneer de hond aangelijnd dient te worden en of er een horecagelegenheid aanwezig is. De lengte van de diverse wandelroutes wordt aangegeven. Dit boekje is een steun bij het wandelen met de hond omdat aan alles is gedacht: van startpunt bij een parkeerplaats tot een in detail beschreven aanwijzing in het bos om niet te verdwalen.
(NBD|Biblion recensie, Winy van Gils)

Wandelen met je hond / 1
door Nicky Gootjes

25 wandelingen in prachtige losloopgebieden

Paperback | 96 pagina's | 2009
ISBN: 9789018022730

Bestel bij

Beschrijving:
Uw hond lekker laten rennen, spelen en zwemmen, waar mag dat in Nederland? De auteur Nicky Gootjes verkende 25 prachtige losloopgebieden en zette daar een route uit. De wandelingen, van 2,5 tot 23 km, gaan door verschillende gebieden zoals bos, heide en hondenstranden.
Recensie:
Herdruk van het eerste deeltje uit een 'serie' van twee uitermate handige boekjes voor hondenbezitters. En dan speciaal voor hen die de hond veilig - en zonder het risico op een bekeuring - willen laten los lopen. In dit boekje zijn 25 wandelingen verzameld - varierend van 2,5 tot 23 kilometer - in mooie en gevarieerde natuurgebieden in Nederland. Bij alle wandelingen staan overzichtelijke kaarten, routebeschrijvingen en kleurenfoto's. Dankzij het formaat kan het boekje zo in de jaszak worden meegenomen. Behalve de routebeschrijvingen en de kaarten is er ook informatie over de aanwezige horeca, de grootte van het terrein, de toegankelijkheid en het soort terrein, zoals naaldbos, heidevelden, duinen enz. De bijgevoegde 'losloopkaart' laat in een oogopslag zien waar de gebieden liggen en in welke provincies de wandelingen gehouden kunnen worden. Een prima initiatief van de ANWB om behalve aan de automobilisten en de fietsers ook te denken aan de wandelaars, met hond welteverstaan. Dit is een herziene editie waarin een aantal routes is verlegd en situaties zijn veranderd ten opzichte van de eerste druk.

Wandelen met je hond / 2
door Nicky Gootjes

25 nieuwe wandelingen in prachtige losloopgebieden

Paperback | 96 pagina's | 2005
ISBN: 9789018021443

Bestel bij

Beschrijving:
Samen met je hond eropuit. Rennen door bos en weide, lekker ravotten op het strand. Waar kan dat in Nederland? Na het succes van deel 1 is auteur Nicky Gootjes er weer in geslaagd nieuwe gebieden in kaart te brengen. Wandelen met je hond 2 biedt 25 nieuwe routes waar uw hond los mag lopen.
'Wandelen met je hond 2' bevat 25 nieuwe tochten tussen de 2 en 20 kilometer. In samenwerking met Pedigree lopen de wandelroutes in deel 2 door méérdere gebieden en zijn de wandelingen gevarieerd en verrassend. Bij alle wandelingen staan overzichtelijke kaarten en routebeschrijvingen. Ook worden praktische tips aangereikt en wordt er in de gids uitgelegd aan welke etiquette hondenbezitters zich dienen te houden.
Achterin de gids zit een handige uitneembare 'Honden Losloopkaart Nederland'. Op deze kaart worden naast de beschrijving van de losloopgebieden ook de locaties van de wandelingen uit Wandelen met je hond 2 (en deel 1) aangegeven.
Recensie:
Dit boekje is de opvolger van 'Wandelen met je hond deel 1'* van dezelfde auteur. Vooraan in het boekje staan enkele hondengedragsregels die een vereiste zijn om met de hond door de hondenlosloopgebieden te struinen. Vijfentwintig nieuwe routes met een gedetailleerde routebeschrijving en een duidelijk kaartje geven de wandelaar een goed overzicht. De te lopen routes staan duidelijk beschreven met startplaats en parkeergelegenheid. Ingevouwen zit een kaart van Nederland met het overzicht van de losloopgebieden en routes per provincie gerangschikt. Het boekje wordt afgesloten met nuttige adressen en begint met de hondenschool van de auteur zelf. Een aanrader want het boekje geeft een goed handvat voor de hondeneigenaar die een wandeling wil maken met een loslopende hond. Geillustreerd met mooie kleurenfoto's.

Overzichten
Wandeltraining

Wandelschema's

Wandelblessures

Hartslagmeter

Wandeltochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Tools

Wandelen

Tips

Boeken

Site