ALLES OVER WANDELEN
× Wandeltraining.nl Homepage Tools Wandeltraining Wandelschema's Wandelblessures Hartslagmeter Wandeltochten Sportvoeding Ideale gewicht Wandelen Tips Boeken Site


Hartslagmeter boeken

Afslanken met de hartslagmeter
door Peter van den Bosch

Paperback | 112 pagina's | 2008
ISBN: 9789044718652

Bestel bij

Beschrijving:
Met het juiste gebruik van de hartslagmeter en aangepaste trainingsschema's uw ideaal gewicht bereiken.
U kunt er niet omheen. Om af te slanken moet u niet alleen op uw voeding letten, maar moet u ook veel bewegen. Dat hoeft echter niet gepaard te gaan met zware en onaangename trainingen. De meeste vetten verbrandt u immers tijdens relatief rustige inspanningen. In dit boek ziet u op welke manier u precies moet trainen om op een snelle en gezonde manier gewicht (vet) te verliezen. Zo komt u onder meer te weten welke sporten het meest geschikt zijn en hoe u de juiste oefenintensiteit van uw trainingen bepaalt. De hartslagmeter is hierbij een onmisbaar hulpmiddel dat u in staat stelt om de trainingsintensiteit nauwkeurig te bepalen voor een optimaal resultaat. Ten slotte krijgt u een voorbeeld aangereikt van een uitgewerkt oefenprogramma om in negen weken tijd zichtbaar resultaat te boeken. Kortom, dankzij Afslanken met de hartslagmeter leert u hoe u op een gezonde, aangename en duurzame manier gewicht kunt verliezen. Veel succes!

Sporten met een hartslagmeter
door Dr. Edmund R. Burke

Hardcover | 112 pagina's
ISBN: 9789060764602

Bestel bij

Beschrijving:
Op een duidelijke manier worden de basisprincipes van trainen met een hartslagmeter uitgelegd. Een team van experts vertelt u hoe de hartslag als graadmeter wordt gebruikt bij verschillende sporten: (hard)lopen, fietsen, inline skaten, circuit training en fitness training. Per sport richtlijnen voor de optimale intensiteit, aanwijzingen voor het opstellen van een trainingsprogramma met voorbeeldtrainingen.
Recensie:
Behandeld worden de basisprincipes van het trainen met een hartslagmeter bij verschillende sporten zoals lopen, fietsen, inline skaten, hardlopen, circuit training en fitness training. Goed boek met een prima inhoud. Zowel bruikbaar voor de recreatieve sporter als voor de professionele sporter en/of begeleiding hiervan. Tevens duidelijke voorbeelden om in de praktijk mee aan de slag te kunnen. Bevat zwart-witte foto's.
(Biblion recensie, M.G. Veldheer-Vink)

Beter trainen met de hartslagmeter
door Paul van den Bosch

Paperback | 112 pagina's | 2010
ISBN: 9789044722796

Bestel bij

Beschrijving:
Bereik uw topniveau met de juiste trainingshartslag en een aangepast oefenschema.
Of u nu traint als onderdeel van een gezonde levensstijl, als hulpmiddel tegen overgewicht of ter verbetering van uw prestatievermogen, een goed gestructureerde trainingsopbouw is onmisbaar om het gewenste doel te bereiken. In dit boek bespreekt Paul Van Den Bosch alle elementen die belangrijk zijn om op een effectieve manier te kunnen trainen. Hierbij speelt de hartslagmeter een centrale rol. Speciale aandacht wordt daarbij besteed aan duursporten zoals lopen en fietsen. Met dit boek maakt u definitief een eind aan het gevoelsmatig trainen. Vanaf nu kunt u op een eenvoudige manier uw eigen trainingsschema's samenstellen, die garanderen dat u uw optimale prestatievermogen zult bereiken.
Recensie:
De auteur is trainer van veldrijders, triatleten en andere duursporters. In dit boek staat een aantal zaken die ook al aan bod kwamen in zijn ruimer opgezette 'Compleet handboek looptraining': trainingsleer, jaarplanning met cycli, algemene trainingsprincipes, methodes om uithoudingsvermogen te trainen, supercompensatie, overtraining, voeding. In deze uitgave ligt de klemtoon op de hartslagmeter: ochtendpols, de hartslagmeter als instrument om de juiste trainingsintensiteit te halen, op basis van een percentage van de maximale hartfrequentie, melkzuurtests, jeugdtraining, hoogtestages, gewicht- en vetverlies door te trainen aan lage intensiteit. Het boek eindigt met praktische voorbeelden voor wielrenners en triatleten, en tabellen met hartslagen voor verschillende vormen van training. Een aanmerking: sommige atleten die al decennialang dagelijks trainen, blijven onder polsslag 136, wat hier 'recuperatietraining' heet, ook als ze bijna aan hun maximum fietsen. Bij hen is de melkzuurtest betrouwbaarder. Het boek is geillustreerd met veel tabellen, schema's en kleurenfoto's.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)

Overzichten
Wandeltraining

Wandelschema's

Wandelblessures

Hartslagmeter

Wandeltochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Tools

Wandelen

Tips

Boeken

Site