ALLES OVER WANDELEN
× Wandeltraining.nl Homepage Tools Wandeltraining Wandelschema's Wandelblessures Hartslagmeter Wandeltochten Sportvoeding Ideale gewicht Wandelen Tips Boeken Site

Fitness boeken

Naar de outdoorwinkel van bol.com

Sport je gezond
door P. Claeys

Paperback | 192 pagina's |  2008
ISBN: 9789058264282

Bestel bij

Beschrijving:
Met Sport je gezond schiet je probleemloos uit de startblokken. Dr. Peter Claeys geeft deskundige bewegingstips die elke lezer helpen met de juiste sportkeuzen. Hij geeft een helder antwoord op vragen als: kan sport het risico op kanker verkleinen, is een fietshelm zijn geld waard, mag ik sporten tijdens mijn zwangerschap, kan ik mijn cholesterol met sport verlagen en heeft het ook effect op te hoge bloeddruk, is bewegen een goed medicijn tegen depressie? Daarnaast worden vaak voorkomende letsels en hun behandeling besproken.
Recensie:
Sporta, een Vlaamse organisatie die zich engageert voor gezondheidscampagnes door sportbeoefening, heeft met dokter Peter Claeys een uitstekende spreekbuis voor 'meer gezondheid door bewegen'. De effecten van sport op gezondheidsproblemen worden op bevattelijke wijze voorgesteld: obesitas bij kinderen, cholesterol, verhoogde bloeddruk, schimmelinfecties, suikerziekte, ouderdomskwalen en zelfs psychische ongemakken. Claeys gaat ruimschoots in op algemeen verspreide misvattingen over sporten bij zwangerschap, wratten en zwemmen etc. Veel aandacht gaat uit naar het vermijden van ongevallen en kwetsuren, bv. alleen al door het dragen van een fietshelm. Hij geeft toe dat de wetenschappelijke gegevens over de intensiteit waarmee gesport moet worden om daar profijt uit te halen, niet steeds helemaal voorhanden zijn, maar een minimum aan beweging (bv. 30 minuten wandelen per dag) is alvast essentieel. In het algemeen ondersteunt hij zijn bevindingen echter met een veelheid aan wetenschappelijke informatie. De wetenschappelijke referenties volgen achteraan.
(Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)

Fit in hart en spieren
door R. Ratering

een gezonde geest in een gezond lichaam

Paperback | 186 pagina's | 2008
ISBN: 9789023922858

Bestel bij

Beschrijving:
Fit in hart en spieren is een baanbrekend boek over de combinatie van lichamelijke en geestelijke fitheid. Het is de eerste Nederlandstalige uitgave die uitlegt hoe geest en lichaam op elkaar inwerken. Het geeft ook een compleet pakket aan richtlijnen op het gebied van beweging, voeding, gezondheid en ontspanning, voor beginners en gevorderden. Het richt zich daarbij niet alleen op het lichaam (de spieren), maar ook op het mentale of geestelijke vlak (het hart). Kortom: dit boek bevat de sleutels die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl voor de complete mens.
Recensie:
Met hart bedoelt dit boek het mentale en geestelijke vlak van training, met spieren de lichamelijke aspecten en de oefenvormen. Vandaar de ondertitel 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Het eerste hoofdstuk richt zich op de kostbare schat van gezondheid en gezond leven. Daarna informatie en tips over beweging en houding als voorbereiding op de training. De trainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, kracht en afvallen. Met resultaatgerichte trainingsrichtlijnen en inspirerende verhalen van mensen. Ook gerichte hoofdstukken over voeding, overgewicht, roken en alcohol, slapen en oud worden. De methode is in de praktijk beproefd en heeft al veel mensen geholpen. Bij het boek hoort een website met downloads, interviews, links en meer informatie: www.fitinhartenspieren.nl. De auteur is gediplomeerd sportinstructrice, journalist over medische fitness en sport. De coauteur is personal coach en therapeut bij een pastoraal hulpverleningsbureau. Een boek voor mensen die beginnen met sporten op alle leeftijden of mensen die het steeds niet volhouden om gezond te leven. Leuk vormgegeven en inspirerend geschreven.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

Fitness
door Frédéric Delavier en Jean-Pierre Clémenceau

je lichaam in vorm met een persoonlijk trainingsprogramma

Paperback | 143 pagina's | 2008
ISNB: 9789058777898

Bestel bij

Beschrijving:
Jean-Pierre Clémenceau, de wereldwijd bekende coach die vele sterren onder zijn hoede heeft gehad, en Frédéric Delavier, bekend van zijn anatomische tekeningen en auteur van twee bestsellers, bieden je met dit boek een persoonlijk trainingsprogramma, waarmee je je lichaam in vorm krijgt.
Recensie:
In dit handboek leggen Frederic Delavier, auteur en powerlifter, en Jean-Pierre Clemenceau, coach van Franse sterren, fitnessoefeningen uit. De oefeningen worden zonder hulpmiddelen uitgevoerd of met behulp van een fitnessbankje, met dumbbells of een losse bar. Voordat de oefeningen aan bod komen wordt stilgestaan bij de randvoorwaarden zoals o.a. de trainingsniveaus, ademhaling, in- en ontspanning, voeding, water, mineralen en sporenelementen. De oefeningen zijn onderverdeeld in armen, borst, schouders, buik, taille, rug, billen en dijen. Voor elke groep worden meer oefeningen gegeven waarbij de ademhaling centraal staat. Stapsgewijs wordt de oefening uitgelegd, ondersteund met een kleurenfoto en een anatomisch model. Zo is helder in beeld weergegeven welke spiergroepen actief zijn tijdens de oefening.
(NBD|Biblion recensie, Wendy Kouwenhoven)

Sport, bewegen en gezondheid
door Harm Kuipers

Paperback | 127 pagina's | 2007
ISBN: 9789060765524

Bestel bij

Beschrijving:
Sport, bewegen en gezondheid is een praktijkgericht boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet, het trainen en testen van de conditie en het gebruik van voedingspreparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod.
Recensie:
Gezond leven door goed te bewegen en gezond eten door goede voeding vormen de basis van dit boek. Duidelijk wordt ingegaan op wat voldoende beweging is en hoe zwaar die inspanning mag zijn. Betreffende voeding wordt ingegaan op de basisaspecten van dagelijks eten en drinken, een gezond gewicht en het belang van goede voeding ook voor recreatieve sportbeoefening. Daarna hoofdstukken over de basisregels van training, sporten met chronische ziekten, trainingsprogramma's voor negen verschillende sporten en over de preventie en behandeling van blessures en ongemakken. De auteur, prof. Harm Kuipers, heeft zelf een carriere als topsporter achter de rug; hij werd in 1975 wereldkampioen schaatsen. Een boek dat vooral interessant is voor mensen met chronische ziekten en klachten die toch willen sporten. Heldere bladspiegel; geen illustraties. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA

Fitness voor dummies
door Suzanne Schlosberg

Paperback | 370 pagina's | 2004
ISBN:9043008915

Bestel bij

Beschrijving:
Zie je door alle tegenstrijdige informatie over voeding en training door de bomen het bos ook niet meer? Grijp dan je kans met deze praktische, bijzonder informatieve en volledig bijgewerkte fitnessgids, die de deur opent naar een nieuw lijf en een nieuw leven!
Recensie:
In dit ruim opgezette en informatieve boek krijg je honderden antwoorden op alles wat met fitness te maken heeft. Overzichtelijk opgebouwd wordt instructie gegeven over de wijze van aanpak, het opbouwen van conditie en kracht, het werken aan lenigheid en trainen thuis of op de sportschool. Ook zijn er vele tips m.b.t. goede investeringen en waarschuwingen voor misleidende informatie en apparatuur. Waar nodig is beeldmateriaal toegevoegd. Het gebruik van enkele duidelijke iconen geeft snel inzicht in de betekenis van de tekstonderdelen. De enthousiaste en heldere manier waarop verteld wordt wat je waarom en hoe moet doen of laten, werkt zeer motiverend. Absoluut een van de meest complete gidsen. Met zwartwitfoto's en -tekeningen en register.
(Biblion recensie, J.A.S. Koreman)

Het wasborddieet
door D. Zinczenko

een strakke buik in 6 weken

Paperback | 304 pagina's | 2010
ISBN: 9789027415486

Bestel bij

Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste oefeningen, krijg je:
· een betere conditie.
· een gezond lichaam.
· sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!).
· een langer en gezonder leven.
· een beter seksleven.
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond. Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)

Het wasborddieet voor vrouwen
door D. Zinczenko

een strakke buik in 6 weken

Paperback | 431 pagina's | mei 2010
ISBN: 9789027469748

Bestel bij

Recensie:
Beschrijving van een programma via welk vrouwen een gezonder lichaam kunnen krijgen. Naast een voedingsverandering richt het zich op twaalf krachtvoedingsmiddelen, recepten, en een heel scala oefeningen voor een strakke buik, toegelicht met zwart-witfoto's. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis en inzicht in eten en de training op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op waardoor je weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. De schrijver is al meer dan tien jaar redacteur van het blad 'Men's Health'. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks, uiterlijk en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken in hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

De Pilates-methode
door Brooke Siler

de nieuwe manier om je lichaam in vorm te brengen

Paperback | 190 pagina's | 2005
ISBN: 9789022529546

Bestel bij

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Pilates is op dit moment in de Verenigde Staten dé rage onder modellen, actrices en gewone stervelingen, maar bestaat al veel langer. Bijna een eeuw geleden ontwikkelde Joseph Pilates een methode om de spieren te versterken en in conditie te houden. Pilates gaat uit van een combinatie van lichamelijke en geestelijke inspanning, en is geschikt voor iedereen die zijn lichaam in vorm wil krijgen en houden zonder de 'opgepompte' spieren van de meeste workouts.
In De Pilates methode biedt Brooke Siler, een van de meest bekende en gewilde Pilates-trainers in de Verenigde Staten, een compleet, makkelijk te volgen programma aan van Pilates-oefeningen die op elke tijd van de dag, overal en zonder ingewikkelde machines gedaan kunnen worden.
Recensie:
Dit boek omvat een groot aantal eenvoudige lichaamsoefeningen, bedoeld om het lichaam fit en lenig te maken. De oefeningen kunnen thuis uitgevoerd worden. Elke oefening is duidelijk omschreven en van instructieve zwart-witfoto's voorzien, terwijl bovendien bij alle oefeningen aandachtspunten zijn aangegeven. De oefeningen berusten op de Pilates-methode, een fitnessmethode die naar een holistische benadering streeft, waarbij zowel lichaam als geest beinvloed worden. Blount en McKenzie stellen zich in het door hen geschreven boek over de Pilates-methode meer bescheiden op en beschouwen de methode niet alleen als zaligmakend. Niettemin is ook dit boek geschikt voor degenen die individueel en binnenshuis aan de fitheid van hun lichaam willen werken.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
Mening klant bol.com:
Geweldig boek om in vorm te komen en te blijven! Alles staat er stap voor stap in beschreven en dit is de nieuwe uitdaging van de fitnes wereld.
Mening klant bol.com:
Een zeer goed boek!

Het Grote Fitboek
door Britta Koopen

Hardcover | 320 pagina's | 2005
ISBN: 9789018021467

Bestel bij

Beschrijving:
Als je je lekker voelt in je eigen lijf, dan straal je dat uit. Door oefeningen, gezonde voeding en een beetje discipline kun je je lichaam zonder al te veel pijn in vorm houden. Het boek gaat uit van een 7-stappenplan om te komen tot een fit en gezond lichaam. In zeven verschillende hoofdstukken komen power workouts, buitensporten als skaten en Nordic walking, een compleet stretching programma, pilates en relaxmassage aan de orde.
Recensie:
Mooi uitgevoerd fitness boek met een stappenplan dat je via zeven programma's naar een mooier figuur, een gezonder leven en een beter welzijnsgevoel toe kan leiden. Je kunt ook alleen die gedeeltes gebruiken, die je aanspreken of bij je passen. De zeven programma's zijn: Buik, billen, benen - Pilates - Een sterke rug - Nordic Walking - Inlineskating - Stretching - Relaxmassages. Ieder programma (met eigen kleurstelling, wat het zoeken vergemakkelijkt) bevat een algemene inleiding, uitleg, informatie over uitrusting/benodigdheden, en trainingsschema's en oefeningen voor beginners, gevorderden, en/of voor bepaalde gedeeltes van het lichaam. Bij iedere oefening wordt uitgebreid uitleg gegeven over doel en werking ervan. Alle oefeningen worden ondersteund met instructieve kleurenfoto's. Bevat verder blokjes met extra fitness informatie (bijvoorbeeld over spierpijn, lopen in de kou, kramp), tips (over warming-up, vetverbranding, voetverzorging), verklarende tekeningen en een index. Kleurrijk en aantrekkelijk uitgevoerd, veelomvattend fitness boek, enthousiasmerend, praktisch, en informatief.
(Biblion recensie, Redactie)

De snelste workout voor thuis
door Michael Mejia

voor een optimale spiertraining en vetverbranding

Paperback | 384 pagina's | 2004
ISBN: 9027497370

Bestel bij

Recensie:
'Er bestaat geen anatomische reden waarom een spier zich in een sportschool beter zou ontwikkelen dan thuis' zegt Lou Schuler, een van de auteurs van dit boek. Om die reden heeft hij samen met trainingsadviseur Michael Mejia een publicatie uitgebracht met 400 oefeningen voor thuis, van opdrukken en crunchen tot jump-squats. Dit boek moet het mogelijk maken trainingsprogramma's op te stellen voor thuis, die afgestemd zijn op persoonlijke doelen, apparatuur en niveau. Het boek bevat een goede uitleg van de spieren die getraind gaan worden, laat zien dat thuis met eenvoudige materialen veel te doen is, maar gaat er wel vanuit dat het boek gebruikt wordt door personen die voornemens zijn trainingstoestellen aan te schaffen. Het merendeel van de oefeningen wordt namelijk op de toestellen uitgevoerd. De uitleg is helder; bijna elke pagina is voorzien van duidelijke foto's in zwart-wit. De publicatie is aantrekkelijk vormgegeven. Beide auteurs zijn verbonden aan het maandblad 'Men's Health'.
(Biblion recensie, RvdD)

Fitness coach voor het leven
door Matt Roberts

trainings- en voedingsprogramma's om je conditie te verbeteren

Paperback | 224 pagina's | 2005
ISBN: 9021538555

Bestel bij

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Matt Roberts is de meest gewilde personal trainer in Londen. Sterren als Sting, Madonna, Mel C en Naomi Campbell zweren bij zijn methode om een slank lichaam te ontwikkelen en meer energie te krijgen. In zijn nieuwe boek presenteert hij nu twintig nieuwe gezondheids- en fitnessprogramma's. Hij geeft tips over ontslakken, gezond eten, en het opbouwen en vasthouden van een goede conditie.
Recensie:
Een fraai uitgevoerde uitgave met relevante informatie over trainen en gezonde voeding. De uitleg betreft lichaamssystemen, grote spiergroepen, voeding, lenigheid, aerobetraining, krachttraining, sportschoolkeuze en type sportlessen. De informatie is begrijpelijk en motiverend, waarbij de mooie gekleurde foto's een positieve ondersteuning vormen. Gegeven trainingsschema's zijn afgestemd op de specifieke wensen en doelen van de sporter en de tak van sport. Inhoudelijk goed verzorgd, gericht op sportievelingen die met een goed programma fit en gezond willen zijn. De gegeven trainingsprogramma's zijn algemeen; beter is het een programma op de persoon af te stemmen. Bevat veel toelichtende kleurenfoto's van verschillend formaat. Voor lesgevers en lesnemers een motiverend bron van informatie.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Inspirerend.
Leuk boek vol motiverende schema's, ideeën en uitleg. Als papier een motivator zou zijn, is dit het juiste boek om mee van start te gaan.
Mening klant bol.com:

Discipline.
Met discipline en dit boek heb je de beste combinatie om fit en gezond te worden en te blijven.
Mening klant bol.com:
Uitstekend.
Het boek is uitstekend nu moet ik er zelf aan geloven en het programma gaan volgen.

Overzichten
Wandeltraining

Wandelschema's

Wandelblessures

Hartslagmeter

Wandeltochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Tools

Wandelen

Tips

Boeken

Site