ALLES OVER WANDELEN

EHBO boeken

Survival : het SAS handboek door John Wiseman

hoe overleef je in het wild, in welk klimaat, op land en op zee

Paperback | 576 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021584212 | ISBN13: 9789021584218

Bestel bij

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Dit boeiende en alomvattende handboek is een onmisbare hulp om te kunnen overleven in de wildernis en in elk klimaat, op land of op zee, voor kampeerders, trekkers en zeilers en verder voor iedereen die zich bezighoudt met outdooractiviteiten.
Recensie: 
Nog steeds het meest uitgebreide handboek over survival dat in de Nederlandse taal verschenen is. Het is geschreven voor een Britse elite-eenheid en daardoor bevat het meer extreme informatie over wat te doen in noodgevallen dan andere uitgaven op dit gebied. Het boek bestaat uit overzichtelijk ingedeelde hoofdstukken die in heldere taal en voorzien van zwartwitte en gekleurde tekeningen uitleg verstrekken. Aan de orde komen: Essentiele zaken, Strategie, Klimaat en terrein, Voedsel, Kampeertechnieken, Aanwijzingen interpreteren, Onderweg, Gezondheid, Overleven op zee, Redding en Rampen. Het geheel wordt besloten met een nuttig register. Vergeleken met de vorige druk is de inhoud goeddeels gelijk gebleven, maar is, waar nodig, een en ander aangepast aan de moderne techniek. Zo komen b.v. mobiele telefoons en GPS apparaten aan de orde. Bovendien is het formaat van het boek gewijzigd waardoor het in aantal pagina's is verdubbeld. Wie denkt iets uit dit boek te kunnen gebruiken, zal dat voor zijn vertrek bestudeerd moeten hebben, want het is met zo'n 800 gram te zwaar om mee te nemen. Niet voor niets bestaan er ook verkleinde en beknoptere edities.
(Biblion recensie, Jan Joosse)

Eerste hulp bij wandelletsel

Paperback | 66 Pagina's | ThiemeMeulenhoff bv
ISBN10: 9006920509 | ISBN13: 9789006920505

Bestel bij

Beschrijving:
Eerste Hulp bij Wandelletsel sluit aan op het Oranje Kruis Boekje en de module Verbandleer en Kleine Ongevallen. De uitgave is een gezamenlijk initiatief van Het Oranje Kruis en Het Nederlandse Rode Kruis, en is in overeenstemming met de werkwijze van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO).

Bergsport EHBO door W. Odermatt

handleiding voor bergwandelaars en bergbeklimmers

Paperback | De Toorts B.V.
ISBN10: 9067140139 | ISBN13: 9789067140133

Bestel bij

Beschrijving:
Het grootste probleem bij een ongeval in de bergen is, dat professionele hulp vaak ver weg is. Daarom is men dus in de eerste uren aangewezen op de hulp van kameraden. Het is dan ook aan te bevelen dat iedere bergwandelaar en bergbeklimmer kennis van EHBO moet hebben. Dit boekje geeft precies aan welke maatregelen men moet nemen. Een must om dit boekje bij elke tocht in de rugzak te hebben. Maar even noodzakelijk is het dit boekje eik jaar opnieuw weer door te nemen.
Recensie:
Dit is een heel praktisch boekje. Bij bergwandelen, laat staan bij bergbeklimmen, is bij ongelukken hulp vaak ver weg en in eerste instantie onbereikbaar. Tochten in de bergen maakt men dan ook altijd minstens met zijn tweeen. Een minimale kennis van hoe men bij ongevallen moet handelen is vereist. Die kennis kan men opdoen uit dit boekje. Eerste hulp bestaat in dit geval ook uit geimproviseerd spalken en het afvoeren van gewonden. E.e.a. wordt overzichtelijk, vaak in de vorm van trefwoorden en slagzinnen gebracht en met tekeningen en piktogrammen verduidelijkt. Uit de tekst en de tekeningen blijkt dat ook aan toerenskien gedacht is. Dit eenvoudige boekje mag in geen enkele bergsportkollektie ontbreken.

Oranje Kruis Boekje

Paperback | 179 Pagina's | ThiemeMeulenhoff bv
ISBN10: 9006920827 | ISBN13: 9789006920826

Bestel bij

Recensie:
Een helder geschreven handleiding die dienst kan doen als lesmateriaal voor het eenheidsdiploma EHBO en/of als naslagwerk. Duidelijk worden de theorie en de praktische handelingen, veelal met begeleidende kleurenfoto's, uiteengezet. Zoals gebruikelijk is deze nieuwe druk herzien in verband met veranderingen in de leerstof op overwegend het medisch-inhoudelijke vlak. In dit geval zijn dat de nieuwe richtlijnen voor reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad. Het boek besluit met een overzicht van verband- en hulpmiddelen, beknopte informatie over het menselijk lichaam, een register en een schema van de wijze waarop een EHBO'er een slachtoffer moet benaderen.
(Biblion recensie, Redactie)

Handboek buitensport EHBO door Harry Palsma

Paperback | Reed business
ISBN10: 903522485X | ISBN13: 9789035224858

Bestel bij

Beschrijving:
Steeds meer mensen brengen hun vrije tijd door met buitensportactiviteiten als bergsport, kanoŽn, langlaufen, (toer)skiŽn of (ATB)fietsen. Hierbij komen blessures en aandoeningen relatief vaak voor. Deze activiteiten vinden meestal plaats in een geÔsoleerde omgeving. In geval van nood stelt dit extra eisen aan de kennis en vaardigheden van de hulpverlener.
Handboek Buitensport EHBO behandelt alle relevante eerstehulpverlening bij letsels en aandoeningen die een buitensporter redelijkerwijze kunnen overkomen. De auteur gaat daarbij steeds uit van de vaak moeilijke situatie die specifiek is voor de buitensport.
Het boek is zeer geschikt als cursusboek maar is tevens een compact en praktisch handboek voor onderweg. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt de algemene basiskennis EHBO en stelt onder andere bewusteloosheid, bot-, huid- en spierletsels en verstuikingen aan de orde. Het tweede gedeelte behandelt (sport)letsels van top tot teen en helpt de lezer daarmee snel een diagnose te stellen. Deel 3 ten slotte gaat in op overige onderwerpen die van groot belang zijn voor de buitensporter zoals bergredding, bevriezing, hoogteziekte, noodtransport en uitputting. Zeer praktische bijlagen met alarmnummers en noodvragen in vreemde talen complementeren deze derde, geheel geactualiseerde druk. Door de handige diagnoseoverzichten, de verhelderende illustraties en de duidelijke hulpverleningsprotocollen is dit boek geschikt voor (buiten)sportinstructeurs en individuele (buiten)sporters.
Harry Palsma is arts en geeft al jarenlang cursussen medische hulpverlening aan reisbegeleiders. Bovendien heeft hij zelf veel ervaring opgedaan met het begeleiden van buitensportactiviteiten.

Eerste hulp op reis door Arnoud Aalbersberg

Paperback | 160 Pagina's | KIT Publishers
ISBN10: 9068321536 | ISBN13: 9789068321531

Bestel bij

Beschrijving:
Wat doe je als je door een insect bent gebeten? Wat kan en mag je doen als een reisgenoot gewond raakt? Hoe herken je een zonnesteek? Wat is een frostbite?
Reizigers bereiden zich steeds beter voor, maar weten vaak niet wat ze bij gezondheidsproblemen kunnen en mogen doen. Ziek zijn in een vreemd land is al erg genoeg; enig houvast in behandelingswijzen is dan geen overbodige luxe. Eerste hulp op reis geeft een overzicht van veelvoorkomende aandoeningen en ongelukken. Het boek geeft praktische en bruikbare tips.
Arnoud Aalbersberg (1967) is oprichter en directeur van Tropenzorg, een instituut dat informatiematerialen en producten ontwikkelt voor de gezondheidsbescherming van reizigers. Tevens is hij mede-oprichter van de Reisdokter, een vernieuwende vorm van het adviseren en vaccineren van reizigers.
Recensie:
Gidsje in handzaam zakformaat (10 x 15 cm) met zeer veel uiteenlopende informatie over eerste hulpzaken op reis. Naast basis-EHBO (beoordelen en veiligstellen van vitale functies) komen onderwerpen aan de orde over verslikking, shock, beademen, reanimatie, botbreuken, algemene wondverzorging en brandwonden. Omdat deze gids met name is bedoeld om mee te nemen op reis (speciaal de wat verder afgelegen reisdoelen), wordt veel aandacht besteed aan preventie en eventuele aanpak bij gevaren op grote hoogte, door water, dieren en vooral aan gezondheidsrisico's (besmetting en ziektes) tijdens de reis. Aan de hand van voorbeelden wordt toegelicht hoe in bepaalde gevallen zeer praktisch kan worden opgetreden. Het boek bevat een zeer duidelijk advies omtrent mee te nemen materialen (reisapotheek) en bovendien een ruim overzicht van zaken en informatiepunten die nodig zijn bij een goede voorbereiding van de te maken reizen. Klein en handig van formaat, sterk in informatie. Met een lijst van adressen, aanbevolen boeken en websites.
(Biblion recensie, J.A. Venema)


Overzichten
Wandeltraining

Wandelschema's

Wandelblessures

Hartslagmeter

Wandeltochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Tools

Wandelen

Tips

Boeken

Site