ALLES OVER WANDELEN
× Wandeltraining.nl Homepage Tools Wandeltraining Wandelschema's Wandelblessures Hartslagmeter Wandeltochten Sportvoeding Ideale gewicht Wandelen Tips Boeken Site


Zwijgende Vlakten
een Spaanse wandeling

Onlangs verscheen bij de kleine Nijmeegse uitgeverij Lage een nieuw reisboek van de socioloog Jac Geurts (Venlo,1948). Het is een meeslepende vertelling over zijn zestigdaagse voettocht door Spanje. Nu de hele wereld getroffen is door een vreselijke pandemie en reizen er voorlopig niet inzit, kan dit boek een alternatief bieden om toch op ontdekkingstocht te gaan. De eerste reacties van lezers zijn lovend.

Spaanse wandeling

Radio interview met Jac Geurts

Beluister Hier het reisverhaal van Jac Geurts, auteur van het boek Zwijgende Vlakten.

Alleen zijn met de stilte

Deze ‘travelogue’ vol avonturen, natuurbeschrijvingen, geschiedenis, ontmoetingen en overpeinzingen brengt de lezer naar een onbekend Spanje. Prachtig geïllustreerd met aquarellen van Piet Lap, beschrijft de tekst indringend de wonderschone, lege en weerbarstige wildernis van de zwijgende hoogvlakten. Het Spanje dat Jac Geurts verkent, krijg je niet cadeau, dat moet je veroveren. En je moet van stilte houden. De schrijver kenmerkt zijn tochten als 'microscopisch reizen': de wandelaar wordt één met de natuur, onderdeel van alles wat groeit, kruipt, sluipt en vliegt. Dolend door Spanje laat hij de lezer de grootsheid en onverzettelijkheid van onze aarde meebeleven.

Een spannende finale

Onverwacht krijgt de tocht een dramatisch einde. Net aangekomen in het hete Andalusië valt de ervaren, altijd zingende zwerver op de grond. Zijn benen raken verlamd. Het laatste hoofdstuk beschrijft de moeizame tocht naar huis. Een zeldzame spierziekte maakt dat zijn gesjouw over de aardbol voorgoed voorbij is. Jac Geurts reist alleen nog vanuit de leunstoel. Dit boek is zijn ode aan twee verloren liefdes, het verre wandelen en Spanje, het meest miraculeuze land van Europa.

Steun de kleine boekwinkel

'Zwijgende Vlakten' (ISBN/EAN 9789082116427 - 376 pagina's) kost € 21,95 en is te koop bij Reisboekhandel De Noorderzon, Nieuwstad 35, 6811 BJ Arnhem, tel. 026-3510334 webshop www.denoorderzon.nl. De lokale boekwinkel kan via info@denoorderzon.nl het boek voor de lezer bestellen.

Overzichten
Wandeltraining

Wandelschema's

Wandelblessures

Hartslagmeter

Wandeltochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Tools

Wandelen

Tips

Boeken

Site