ALLES OVER WANDELEN
× Wandeltraining.nl Homepage Tools Wandeltraining Wandelschema's Wandelblessures Hartslagmeter Wandeltochten Sportvoeding Ideale gewicht Wandelen Tips Boeken Site


Conditieverlies

Een tijdje niet wandelen betekent onherroepelijk achteruitgang. De afname van het duurvermogen gaat langzamer als die kracht en snelheid. Wanneer je door een blessure niet kunt wandelen kan je het beste zo nu en dan een andere sport gaan doen, zoals fietsen, fitness of zwemmen om het verval te beperken.

Het conditieverval is afhankelijk van je dagelijkse bezigheden. Wanneer je iedere dag naar je werk fietst of als je zwaar lichamelijk werk verricht zal het verlies een stuk minder zijn. De vermindering van je conditie is uiteraard ook afhankelijk wat je de laatste training (of wandeltocht) hebt gedaan. Bij een zware training ben je de eerste dagen nog aan herstellen (met supercompensatie). Het conditieverlies treed dan pas op een paar dagen tot week na de laatste training.

Hieronder drie rekenmachines die een redelijk betrouwbare indicatie geven van het conditieverlies na 2 weken, 1 maand en een half jaar.


10 km

Huidige 10 km tijd:

2 weken 1 maand 1/2 jaar

30 km

Huidige 30 km tijd:

2 weken 1 maand 1/2 jaar

50 km

Huidige 50 km tijd:

2 weken 1 maand 1/2 jaar

Conditietesten.nl

Voor verschillende sporttesten: Conditietesten.nl.

Overzichten
Wandeltraining

Wandelschema's

Wandelblessures

Hartslagmeter

Wandeltochten

Sportvoeding

Ideale gewicht

Tools

Wandelen

Tips

Boeken

Site