Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten

 
 
 
Afslanktips

 

 

 

Reizen algemeen
Veel van deze tips voor afvallen zullen je wel bekend zijn. Lees ze toch maar even snel door, waarschijnlijk zit er wel wat tussen.
   
Vetzuren zijn van essentieel belang voor het lichaam. Gebruik daarom genoeg vet.
   
Haal die vette snacks (koekjes, snoep, gebak, chips) gewoon niet in huis.
   
Voel je goed in je vel. Ben tevreden over jezelf. Er zijn belangrijker zaken als het ideale gewicht. Neem gewoon de tijd om afvallen. Bepaalde eetgewoontes en leefgewoontes verander je niet zomaar binnen de kortste keren.
   
Er zijn vast lezers van deze pagina die nu denken: 'Ik zit prima in mín vel hoor.Ö'.
Heb dus ook gevoel voor humor.
   
Light producten kunnen veel minder calorieŽn bevatten dan hun gewone versie. Dit is vooral het geval bij frisdranken. Wanneer je wilt afvallen is het verstandig kritisch te zijn bij het gebruik van deze producten, omdat sommige van deze light producten nog steeds veel vet bevatten. Ook is het zo dat sommige light producten veel calorieŽn bevatten: in 100 gram light chips zit ongeveer 450 kcal, in gewone chips 530 kcal.
   
Bezig zijn met afvallen is sowieso nuttig. Door je dagelijkse afslankbezigheden (gezond eten, sporten, gezond voedsel klaarmaken, ect) heb je mogelijk gewoon geen tijd en zin in dat vette gezonde voedsel.
   
Gewichtverlies tijdens het sporten is hoofdzakelijk vochtverlies. Stel er zijn na een uurtje hardlopen 600 kcal verbrand. Dat is slechts 100 gram koolhydraten, vetten en eiwitten. Waarom ?
1 gram vet levert 9 kcal, 1 gram koolhydraten en eiwitten 4 kcal. Gemiddeld zo'n beetje 6 kcal, dus 600 kcal is 100 gram.
   
Gewichtstoename kan ook gewoon betekenen een toename van spierweefsel en versterking van de botten.
   
Sommige calorierijke voedingsmiddelen, zoals: cornflakes, pasta, ontbijtkoek, rozijnen en rijst bevatten in verhouding met hun caloriewaarde weinig vet.
   
Smeer boter dun op je brood. Natuurlijk houd je ook de dikte van het beleg in de gaten.
   
Meet je gewicht steeds op ongeveer het dezelfde tijd: het beste na het opstaan.
   
Ga meer sporten. Geadviseerd wordt om in totaal minstens een half uur per dag redelijk actief bezig te zijn. Rustig tot wat intensiever hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen. Activiteiten als trapoplopen en tuinieren mag je ook meetellen.
   
Kook pasta niet te lang. Hoe zachter de pasta hoe gemakkelijker deze wordt afgebroken tot veel glucose. Beter is minder gaar, waardoor er een geleidelijker toevoer van glucose in het bloed plaatsvindt.
   
Verwijder eerst zoveel mogelijk vet van het vlees voordat je gaat bakken.
   
Gebruik bij het bakken in plaats van boter of margarine liever zonnebloemolie, olijfolie of dieetmargarine. Het percentage onverzadigd vet wordt dan een stuk groter.
   
Kies voor gezonde tussendoortjes in plaats van vette snacks.
   
Eet wat vaker vis. Vis bevat veel minder vet als vlees. Bovendien is het vet voornamelijk onverzadigd.
   
Gezonder eten is ook gewoon lekkerder. Wat is lekkerder een mars of een appel?
   
Als basis voor een gevarieerd en gezond dieet kan je de schrijf van vijf gebruiken. Kies voor iedere maaltijd (ontbijt, lunch, avondmaaltijd) uit elke groep een product. Zo kun je er zeker van zijn dat de voedingsmiddelen op de juiste manier gecombineerd worden.
   
Zware botten zijn niet zo zwaar dat ze erg veel invloed hebben op je gewicht: iemand met zware botten mag maximaal twee kilo van zijn/haar gewicht aftrekken. De smoes "Ja, maar ik heb zware botten" gaat dus niet op.
   
Vaak is het zo dat: hoe zachter een bakproduct is bij dezelfde temperatuur hoe meer onverzadigde vetzuren het bevat.
   
3500 calorie is 1 pond lichaamsgewicht.
   
Gebruik bij voorkeur plantaardige vetten.
   
In Nederland wordt te veel vet en te weinig groenten en fruit gegeten. Veel mensen denken echter gezond te eten.
   
  Stuur door 

 

 

 

 

Start: December 2007 Laatst gewijzigd op: